Wat gebeurt er tijdens een pedicure

Medisch pedicure Helmond

Hier volgt een overzicht van wat er tijdens een pedicure gebeurt:

1. De huid wordt gereinigd.

Als de voeten pijnlijk en droog zijn, dan beginnen er wonderbaarlijke dingen te gebeuren. Al het eelt, dat geen ongemak veroorzaakte, verdwijnt gewoon. In het beginstadium is eeltverwijdering droog, wat betekent dat er binnen een week gewoon geen sporen meer van over zijn.

2. De huid wordt gevijld.

De huid wordt eerst gereinigd en opnieuw uitgelijnd. De huid begint het eelt uit te botten. De vorming van het bot zou niet lang mogen duren en de huid is vrij taai. Daarna kan een tweede behandeling worden uitgevoerd met een alcoholoplossing. De vorming van het bot zou niet lang mogen duren, en als er al een vrij gevestigd bot is wanneer je de baarmoeder verlaat, heeft je lichaam meer kans om helemaal geen nieuw bot op te bouwen.

3. De huid wordt ingeolied.

Iets anders waar tijdens een pedicure voor wordt gezorgd, is dat de huid de juiste olie krijgt. De huid wordt eerst gereinigd en opgewarmd met een mengsel van etherische oliën, waarna ze met olie wordt ingesmeerd (bijvoorbeeld hysop, teat tree, amandel). Je kunt natuurlijk wat van de lanoline gebruiken, maar meestal wordt een geheel nieuwe combinatie van plantaardige oliën gebruikt, met als doel een combinatie te hebben die de genezing van de oorzaak van de irritatie versnelt. In principe is het de olie die de huid helpt bij haar eigen natuurlijke herstel.

4. De huid wordt gescrubd.

Hoewel de huid wordt gereinigd, is er ook de druk van het scrubben. Dit wordt gedaan om zich te ontdoen van de dode huidcellen, en al het andere dat zich vastklampt aan de wortels van de nagelriemen. Dit is ook de reden waarom differentractors mensen aanraden hun voeten professioneel te laten manicuren.

5. Er wordt een tijdelijk verband aangebracht.

Zodra de oude huidcellen zijn weggedrukt, wordt er een verband aangebracht. Dit is het oldSchool knippen van de nagelriemen. Het is niet blijvend omdat alle oude dode huid wordt verwijderd, en er is ook een kleine hoeveelheid ontsteking (dit is waarom mensen met eelt op hun voeten een beetje pijn kunnen voelen als ze lopen of rennen). De nagelriemen worden ook verwijderd als voorzorgsmaatregel zodat de huid kan genezen, maar het is niet ongewoon dat een hele vingertop of meer wordt verwijderd tijdens de behandeling. Het alternatief is gewoon een ingegroeide nagel te laten knippen, en de ingegroeide nagel te laten zwachtelen.

6. Chirurgische Skinels worden uitgevoerd.

Zwaarder eelt en likdoorns kunnen over de voet van een persoon onderhandeld worden. Net als bij een kankergezwel zijn eeltoppervlakken die aan een vingernagel grenzen vaak geïrriteerd en geïnfecteerd. Wanneer er eelt op een teen zit, kan dat oncomfortabel zijn, vooral wanneer er druk van een schoen is. Een operatie kan deze complicaties aan het oppervlak wegnemen.

Er wordt een sneetje in de teen gemaakt, en de teen wordt aangekleed met de bedoeling dat de huid weer wordt doorgetrokken. Wanneer de huid door het eelt wordt teruggetrokken, kan een klein deel van de nagel worden verwijderd. Hierdoor kan mogelijk een infectie onder de huid ontstaan, waarvoor een kweek en antibiotica nodig zijn. Als er pijn is in het gebied, kan er een verband zijn tussen de nagel of de voet en het eelt. De infectie kan eventueel met antibiotica worden behandeld; als de nagel echter is vernietigd, is het niet nodig om de antibiotica voort te zetten. (Bron:ractants.com/ocreNails.html)

7. Een geëxcideerde nagel.

Hierbij is de nagel uit het lichaam verwijderd maar groeit gelukkig terug aan. Dit is een voorbeeld van een kweek, waarbij een nagel wordt verwijderd, en daarna teruggeplaatst. De nagel zal in de loop van maanden tot enkele jaren teruggroeien. Nagels worden gewoonlijk verwijderd door een podoloog, en vervolgens met tussenpozen vervangen om infectie te voorkomen. Het goede nieuws is dat de nagel meestal wordt vervangen met het topje van de nagel om abarrasie te voorkomen en de kans op het ontstaan van een ingegroeide teennagel te beperken. ( Bron: podiatrist.com/daily/042004/news_ails.html)

een nagellak of acryl op de nagel aanbrengen vermindert de kans dat de nagel een infectie oploopt.

Het gebruik van nagellak met een kleurtje verkleint de kans op het ontstaan van een infectie.

Regelmatig weken van de voeten vermindert de kans op het ontwikkelen van een schimmelnagel. Het toevoegen van verschillende middelen zoals clorox en tea tree olie en een paar dosissen vitamine E aan het dagelijkse dieet kan ook helpen bij het bestrijden van schimmelnagels. ( Bron: Therapy Times, nummer 606; november 2004; rebound oral MedicineOnline).

esthetische behandelingen kunnen zeer succesvol zijn bij het bestrijden van eelt.