De kapper van IJsselstein

Kapper Ijsselstein

 

Wanneer je ergens woont, worden de plaatselijke cultuur en haar gebruiken vaak een deel van je leven. Van de kleine dingen tot de grote tradities, je begint ze steeds weer op te merken. En een van die dingen die ons opviel toen we in IJsselstein woonden was de kapper. In elke kleine stad is er meestal maar één kapper en die is meestal behoorlijk goed in wat hij doet. Daarom waren we, toen we hierheen verhuisden, erg enthousiast over deze nieuwe plaatselijke zaak en over onze nieuwe kapper. De naam van deze zaak was Dutch Wurzel Appeel Haar het Dichtende (DWAH). Maar voor ons voelde het altijd als Dutch Wurzel Appeelse Hairdressing (DWAH). Echter kan u hier terecht voor een kwaliteits kapper zaak: De kapper van IJsselstein, lees verder voor meer informatie.

Wat is een Nederlandse Wurzel en waarom hebben mensen die?

Een Nederlandse wurzel is een kleine, witte, bolvormige appel die in sommige gebieden van Nederland groeit. Hij wordt meestal geplukt in de late zomer en de herfst, wanneer hij rijp is, maar in de winter wordt de appel binnen bewaard om te rijpen. Als de Nederlandse wurzel rijp is, is het een geweldige smaakervaring. Hij is zoet en heeft een zure nasmaak. De Hollandse wurzel is ook een geweldig ingrediënt in de keuken omdat hij zeer voedzaam is en veel vitamine C bevat.

DWAH is ook niet alleen een kapper. In feite scheren ze mannen en vrouwen, knippen, verven en vlechten ze haar. Maar daarnaast zijn ze ook dichter. In het begin was het maar een klein groepje klanten dat wist dat ze ook hun haar op een andere manier konden laten doen dan de andere kappers in de stad. Langzaam verspreidde het woord zich en steeds meer mensen begonnen om wurzelappels te vragen. Het is niet zo dat we veel klanten hebben die dichters zijn – maar we hebben meer klanten die een wurzelappel willen dan we regelmatig kunnen doen. En dat komt niet alleen omdat we de wurzelappels moeten scheren. Maar ook omdat we het willen blijven doen omdat we het graag doen.

De kapper van IJsselstein en zijn wurzelappel

Als een Nederlandse wurzel rijp is, ziet hij eruit als een klein appeltje met een witte schil. Mensen kopen ze in de winter en houden ze het hele jaar binnen. Als de Nederlandse wurzel rijp is, is het een geweldige smaakervaring. Hij is zoet en heeft een zure nasmaak. De Nederlandse wurzel is ook een geweldig ingrediënt in de keuken omdat hij zeer voedzaam is en veel vitamine C bevat.

De Nederlandse wurzel appels zijn meestal vrij zuur, maar wij maken ze zoet voor onze klanten. We gebruiken meestal suiker in de appel, maar je kunt ook honing gebruiken. We maken ook vers appelsap van de appels en voegen daar suiker aan toe.

Wanneer een ontevreden klant de beste reclame is

Tijdens het eerste jaar van DWAH kregen we veel wurzel appels. We hadden zelfs zoveel wurzel appels, dat we ze in een vriezer moesten stoppen. Omdat we geen commerciële keuken hebben, moesten we ze in de koelkast ontdooien en dan met een mes snijden. Maar daar klaagden we niet over. Omdat we zoveel wurzel-appels hadden, vroegen mensen ons om ook hun haar te wurzel-appelen. En toen wisten we dat dit geweldig was en dat mensen hun haar op een andere manier wilden laten doen.

Samenvatting

Nederlandse wurzel-appels zijn zuur en zoet. Het zijn witte, ronde bolletjes met een zure smaak. Als de wurzel rijp is, is het een geweldige smaakervaring. Hij is zoet en heeft een zure nasmaak. Mensen vragen ons meestal om wurzel-appels als ze iets speciaals willen. Bijvoorbeeld wanneer iemand jarig is, of iemand gaat trouwen, of wanneer iemand echt van zijn partner houdt. Dit zijn speciale gelegenheden die veel liefde vereisen, dus knippen we hun haar om het te wurzel-appelen. Zo krijgen onze klanten een unieke ervaring die ze zich altijd zullen herinneren. Een Nederlandse wurzel is een kleine, witte, balvormige appel die in sommige gebieden van Nederland groeit. Hij wordt meestal geplukt in de late zomer en de herfst, wanneer hij rijp is, maar in de winter wordt de appel binnen bewaard om te rijpen. Als de Nederlandse wurzel rijp is, is het een geweldige smaakervaring. Hij is zoet en heeft een zure nasmaak. De Hollandse wurzel is ook een geweldig ingrediënt in de keuken omdat hij zeer voedzaam is en veel vitamine C bevat.